Hardlopen en wandelen
bij JustGoo
Arrow
Arrow
Slider

Wikipedia meldt het volgende over Trail running: "Trail running is een sport die bestaat uit hardlopen en wandelen over paden. Het verschilt van lopen op geasfalteerde wegen en het spoor loopt doorgaans over wandelpaden, vaak in heuvelachtig of bergachtig terrein, met vaker grotere stijgingen en dalingen. Het is moeilijk om een duidelijk onderscheid te maken met veldlopen. In het algemeen echter, cross country is een IAAF-discipline die doorgaans wordt gelopen over kortere afstanden (zelden meer dan 12 kilometer), terwijl traillopen een meer vrijblijvend karakter kennen, en over langere routes en afstanden gaan.

Het deelnemersveld aan trail runners groeit jaarlijks spectaculair. Van 4,5 miljoen tot meer dan 6 miljoen in de Verenigde Staten alleen al tussen 2006 en 2012. Het aantal georganiseerde trail wedstrijden is in de afgelopen jaren over de hele wereld gegroeid, en in Noord-Amerika alleen al zijn er honderden races. Trailrunners citeren vaak minder last van stress te hebben ten opzichte van de hardlopers op de weg en noemen het landschap en landelijke omgeving, als belangrijkste redenen om bij voorkeur trails te lopen. Deze stap naar de natuur komt ook tot uiting in een grote toename van de concurrenten in niet-traditionele / off-road triatlons en adventure racen over de afgelopen vijf jaar.

JustGoo is in de gelukkige omstandigheid trainingen te mogen aanbieden in het gevarieerde vijfsterren heuvellandschap van Zuid-Limburg en haakt daarom in op de toenemende vraag naar dit type van hardlopen in het heuvellandschap van Zuid-Limburg.

Binnenkort volgt meer informatie over de JustGoo Trailrun cursus. Voor meer informatie bel of e-mail Roland Harmsen van JustGoo.

JustGoo trail Run: een keer per maand op zondag !! Voor iedereen toegankelijk. 

We verzamelen deze keer in Wintershoven België om 10.00 uur. De afstand is 11,7 km en 115 hoogtemeters. Deze trail is vrij vlak met 3 klimmetjes. We doen het rustig aan.
 
Wintershoven, een spookdorpje, is een deelgemeente van de Belgische gemeente Kortessem, in de provincie Limburg met veel kastelen rondom. 
Tot 1977 was Wintershoven met 553 (niet zichbare) inwoners een zelfstandige gemeente, in Haspengouw, aan de Mombeek (soms ook wel Molenbeek genoemd). 

Wintershoven is een dorp met vele heiligen die er al eeuwenlang vereerd worden. 
Elk jaar komen in het dorp, op 1 en 2 november vele gelovigen samen in de hoogmis, omdat daar de Wintershovense heiligen vereerd worden. Dan worden de relieken van de heiligen uit de zevende eeuw getoond. 

Wie Haspengouw zegt, denkt aan boomgaarden. Vooral de hoogstammen zoals de 
Konijnenboomgaard geven een meerwaarde aan het golvende landschap. 

We komen nog langs een kruis uit 1567. Een moordkruis. Ghijs Ponwels of Pauwels werd hier vermoord. De dader werd ertoe verplicht dit verzoeningskruis op te richten. 

Tijdens de oorlog had men in de Ilsen-beemd in Wintershoven een klok verborgen in een vijver. Toen men de klok later wilde terughalen, vond men ze echter niet meer. 's Nachts om twaalf uur hoorde men de klok nog vaak luiden van onder de grond.

Vertrekpunt:
Café Welkom
Stationsstraat 15
3722 Wintershoven (B)
00 3211 37 62 83
 
 Voor de trails vanaf oktober 2017 gelden de volgende regels:
 Aanmelding verplicht door middel van een email met naam, emailadres en telefoonnummer aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Gratis voor JustGoo leden, ongeacht het abonnement. Niet leden betalen € 5.00, te voldoen bij de trainer.

De trailrun gaat onder alle weersomstandigheden door.

 

 

Ledennieuws

Trainingsoverzichten

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief
Please wait

Buienradar

Zuid Limburg