Hardlopen en wandelen
bij JustGoo
Arrow
Arrow
Slider

We verzamelen in Wintershoven België om 10.00 uur. De afstand is 11,7 km en 115 hoogtemeters. Deze trail is vrij vlak met 3 klimmetjes. We doen het rustig aan.

Wintershoven, een spookdorpje, is een deelgemeente van de Belgische gemeente Kortessem, in de provincie Limburg met veel kastelen rondom. 
Tot 1977 was Wintershoven met 553 (niet zichbare) inwoners een zelfstandige gemeente, in Haspengouw, aan de Mombeek (soms ook wel Molenbeek genoemd). 

Wintershoven is een dorp met vele heiligen die er al eeuwenlang vereerd worden. 
Elk jaar komen in het dorp, op 1 en 2 november vele gelovigen samen in de hoogmis, omdat daar de Wintershovense heiligen vereerd worden. Dan worden de relieken van de heiligen uit de zevende eeuw getoond. 

Wie Haspengouw zegt, denkt aan boomgaarden. Vooral de hoogstammen zoals de 
Konijnenboomgaard geven een meerwaarde aan het golvende landschap. 

We komen nog langs een kruis uit 1567. Een moordkruis. Ghijs Ponwels of Pauwels werd hier vermoord. De dader werd ertoe verplicht dit verzoeningskruis op te richten. 

Tijdens de oorlog had men in de Ilsen-beemd in Wintershoven een klok verborgen in een vijver. Toen men de klok later wilde terughalen, vond men ze echter niet meer. 's Nachts om twaalf uur hoorde men de klok nog vaak luiden van onder de grond.

Vertrekpunt:
Café Welkom
Stationsstraat 15
3722 Wintershoven (B)
00 3211 37 62 83

Deze trail is voor iedereen toegankelijk, gratis voor JustGoo leden. Niet leden betalen elk een bijdrage van € 5,00
We vertrekken op tijd!

Ledennieuws

Trainingsoverzichten

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief
Please wait

Buienradar

Zuid Limburg