Hardlopen en wandelen
bij JustGoo
Arrow
Arrow
Slider

1) Informatie over deze cursus:

Trail lopen is enorm gevarieerd en stelt heel andere eisen aan een hardloper die gewenst is om op asfalt te lopen. Het terrein kan vereisen dat je je aandacht elke paar seconden moet verregenen het gaat er wat ruiger aan toe dan wanneer je gewend bent aan alleen asfalt. Deze Trailcursus wordt gegeven door de zeer ervaren ultraloper Willem Mücher en geeft een inspirerende initiatie op het traplopen: verschillende soorten terrein, materiaalkeuze, weer, 's nachts of overdag lopen, training, verdeling van je krachten, wel of niet een wedstrijd lopen, navigatie met GPS of kaart.

Hou rekening met het feit dat de Limburgse bospaden relatief makkelijk zijn. Tijdens deze cursus is het mogelijk dat je diep in de modder komt te staan en misschien wel een uitglijder in de modder maakt. Soms moet je korte stukjes op handen en voeten klimmen, onder prikkeldraad door en mogelijk wordt je op korte stukjes met hoogtevrees geconfronteerd. Je komt zeker vuiler terug naar huis dan je aankwam!

De groep past zich echter altijd aan zodat IEDEREEN met plezier aan deze cursus kan deelnemen!!

In de cursusbeschrijving zul je lezen dat de slotloop in Bouillon een afstand kent van 20 km, maar die doen we in een heel rustig tempo. De gedachte dat verder, moeilijker is , is een misvatting zolang je het maar rustig aan doet. Voor deze laatste training trekken we een hele dag uit, plak er dus geen afspraken aan vast zodat je zonder stress van deze prachtige loop kunt genieten.

Zowel wanneer je een competitieve, snellere, loper bent óf als je vooraf al weet dat je achter in de groep zult belanden, is het verstandig dit te melden bij Willem Mücher (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) zodat dit van te voren is besproken en je met een gerust hart kunt deelnemen.Ter info: de ervaring van Willem is dat iemand die met 9 km/uur op asfalt loopt gedurende een trilloop met tussenstops ongeveer 6 a 7 km per uur aflegt. Hou in je planning de zaterdag tot ongeveer 13.00 uur vrij, behalve dan op de slotloop.

2) De gegevens:

 • Locatie eerste training: hardloop kantine Sportpark Bemelerweg in Scharn Maastricht, gelegen aan de Oude Molenweg 23A
 • Start cursus: op zaterdag 16 maart 2019 met briefing, voorstellen, planning etc
 • Vervolgdata: 23 maart, 6 april, 20 april, 4 mei en 18 mei
 • Tijden: variabel per cursus dag, zie de cursusbeschrijving hieronder 
 • Cursusprijs:  € 145,00 (niet inbegrepen zijn de reiskosten naar de diverse locaties)
 • Docent/trainer: Willem Mücher
 • Aanmelden: via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding, wijze van betaling etc.
 • Méér info, nog vragen? 
  • mail met Willem Mücher van Run-Real: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3) Programma en inhoud van de 6 trainingen: 

 • 16 Maart 2019, start om 10.00 uur: cursusdag 1

Vertrekpunt: Hardloopkantine van JustGoo sportpark Bemelerweg aan de Oude Molenweg 23A te Maastricht. Attentie, je moet dus niet in de voetbalkantine van VV Scharn zijn.

Programma: Inleiding, voorstellen, briefing cursus, afspraken data en vervoer. Deze dag consumpties op rekening van JustGoo.

Training:  Hierna in de omgeving van Bemelen een inleidende Trail training

 • 23 Maart 2019, start om 9.00 uur: cursusdag 2

Vertrekpunt: Sint Pietersberg Maastricht,Chalet d'n Observant, Lage Kanaaldijk 115. 6212 NA Maastricht ( betaald parkeren)

Programma: omgeving Sint Pietersberg en ENCI groeve

Training: heuveltjes, met handen en voeten, hoogteverschillen

 • 6 April 2019, start om 9.00 uur: cursusdag 3

Vertrekpunt: Schaapskooiweg 99, 6414 EL Heerlen ( 99 is restaurant Schrieversheide, maar we ontmoeten elkaar aan de grote parkeerplaats 300 meter ervoor. dit is ook aan de Schaapskooiweg)

Programma: omgeving Brunssummerheide 

Training:  In het zachte zand zonder vrees hard omlaag durven rennen, ontspannen van je onderbenen (optioneel op blote voeten)

 • 20 April 2019, start om 9.00 uur: cursusdag 4

Vertrekpunt: Floesser Str.,52134 Herzogenrath (Merkstein) , Duitsland ( op de hoek met de Adolfstrasse)

Programma: omgeving Merkstein Attentie! toilet bezoek is puur natuur!

Training:  voorbereiding bergwandeling met wandelstokken. Deze training wordt vrijwel geheel gewandeld; waarom zul je de de dagen erna waarschijnlijk merken!

 • 4 Mei 2019, start om 9.00 uur: cursusdag 5

Vertrekpunt: 't Salamanderke, Joseph Smeetslaan 276, 3630 Maasmechelen België

Programma: omgeving Mechelse heide

Training: doorlopen zonder stoppen

 • 18 Mei 2019, start om 7.00 uur!! : cursusdag 6

Vertrekpunt: Verzamelen bij parkeerplaats van McDonalds aan de Geusselt in Maastricht. Reken er op dat we pas tegen 17.00 uur in de middag terug zijn in de Geusselt. We reiden naar Moulin du Rivage, 6833 Bouillon in België

Programma: omgeving Bouillon, België

Training:  GPS gebruiken en kaartlezen, 20 km

 

 JustGoo trail Run: een keer per maand op zondag !! Voor iedereen toegankelijk. 

De zondagTrail van februari 2019 wordt gehouden in de omgeving van Vaals en Vijlenerbos

Ledennieuws

Trainingsoverzichten

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief
Please wait