Loading color scheme

Verantwoord (weer) in beweging komen

Leefstijlprogramma FitStap

FitStap is hét beweegprogramma van de KWbN (Koninklijke Wandelbond Nederland) dat als doel heeft deelnemers te helpen zich (weer) fit en vitaal te voelen. Het gaat hierbij niet alleen om voldoende beweging en lichamelijke fitheid maar vooral ook om mentale vitaliteit. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal bij FitStap. Wil jij dit ook? Meld je dan nu aan en we houden je op de hoogte wanneer de volgende FitStap-cursus weer van start zal gaan.

 Aanmelden

 Wat houdt FitStap in?

Deelnemers trainen 12 weken op een vast tijdstip in een vaste groep van maximaal 15 personen en onder begeleiding van hun eigen FitStap Coach. Tijdens deze trainingen van ongeveer 60 minuten is er aandacht voor beweegtechnieken, voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Zowel voor aanvang als na afloop zitten de deelnemers altijd even samen om de ervaringen uit te wisselen onder het genot van een drankje. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig en gaan ze actief aan de slag met de eigen leefstijl. Hierbij worden ze interactief ondersteund door de eigen coach via de speciale FitStap-app.

Werkt FitStap?

Het FitStap programma is ontwikkeld door de Koninklijke WandelBond Nederland (KWbN) in samenwerking met onder andere de Universiteit Maastricht. De coaches die het programma begeleiden hebben allemaal de speciale opleiding hiertoe afgerond bij de KWbN. Op meerdere plekken in Nederland wordt het programma al geruime tijd aangeboden met mooie resultaten. Het Kenniscentrum Sport heeft FitStap dan ook erkend als sport- en beweeginterventie met de kwalificatie 'Goed onderbouwd'.

Voor wie is FitStap?

FitStap is er voor iedereen. Of je al een basisconditie hebt of niet, of je nou 25 of 75 bent, of je maatje 36 of maatje 50 hebt. Het programma is geschikt voor zowel mensen die zelf hun leefstijl willen aanpassen (preventief) als degenen die door bijvoorbeeld hun huisarts zijn gewezen op het belang van meer bewegen en gezonder leven (curatief). Zowel gezonde mensen als mensen met een beperking (hart-/vaatziekten, obesitas, diabetes, artrose) kunnen deelnemen. FitStap is er voor iedereen. En heel belangrijk: FitStap is leuk en haalbaar!

En na FitStap?

Na afloop van de 12 weken FitStap kunnen de deelnemers instromen in de reguliere wandelgroepen van JustGoo en zo hun conditie onderhouden en verder uitbouwen. Deze wandelgroepen starten vanaf dezelfde plek en op hetzelfde tijdstip, maar je kunt dan ook kiezen voor een van de andere JustGoo-locaties.

Jij wilt deelnemen?

Klik dan op onderstaande knop om jouw interesse kenbaar te maken en we nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op om de mogelijkheden de bespreken.

 Aanmelden